La Maison Fantin Latour, גרנובל (המלצות חו'ל)
עוד לפני 15 שנים, כשהשף סטפאן פרואה דה וו קרקס שף אחרי שף מישראל במסגרת התכנית "קרב סכינים", ידעתי שיום יבוא ואני אוכל אצלו במסעדה. רצה הגורל שב 2020, כשהיינו אמורים לטייל באלפים הצרפתים, הקורונה ביטלה את הטיול ועכשיו סוף סוף יצא לנו לבקר ב-Fantin Latour, המסעדה שלו ששומרת לא מעט שנים על כוכב מישליין.
חשוב לציין שבמסגרת אילוצי המסלול לא סעדנו שם בערב אלא בצהרים, במה שנקרא ברסארי פראטין, שזו גירסה הדבה יותר קז'ואלית של המסעדה.
ביום שמש כמו שזכינו לו בגרנובל הישיבה היא בחצר, מה שנותן אוירה ירוקה ופסטורלית, עם מזרקה באמצע ודשא מסביב. יופי של אוירה לצהרים.
לקחנו שלוש ראשונות.
ניסיון שני שלנו ל"ביצה מושלמת" (24) אחרי מנה דומה במסעדת אטמוספירה בשמוני. על המנה כתוב שהיא מנת דגל של השף, אז אמרנו ננסה. היה טעים, אפילו טעים מאד, אבל רשמתי לעצמי שוב שביצה מושלמת ככל שתהיה היא רק ביצה ולא משנה מה המסביב שלה - זה תמיד ייקח אותי אסוציאטיבית לארוחת בוקר, ולכן זה יהיה ניסיון אחרוו שלי למנה מסוג כזה.
טרטר טונה עם סלק (22). מנה יפה וחביבה אבל הטונה לגמרי הלכה לי לאיבוד במכלול.
טרין פטריות (15), הראשונה הכי מוצלחת לדעתי. טעים. מיוחד. אלה ההברקות שציפיתי למצוא במסעדה כזו.
סטייק בקר רמת עשייה מדיום רייר. הבשר היה מצויין. אין תלונות. הרוטב מכמהין שכבר כתבתי שאני לא מת על זה אבל סך הכל מנה מוצלחת.
Monkfish ברוטב קארי וגבינת עיזים (41). לא הקארי הכי מדהים שאכלתי בחיים, אבל סך הכל בסדר, אם כי לא למעלה מזה.
לקטנה חזה עוף (33) שמי היה מאמין שישתמשו בחומר גלם הזה במסעדת מישליין. יש לציין שהוא היה סופר סופר סופר עסיסי, והוגש ברוטב יין לבן ופרמזן. מנת עוף מוצלחת מאד.
התוספות היו זהות בין כל המנות. מחית תפוחי אדמה שאני בכוונה לא קורא לה פירה, כדי לתת כבוד לרובשון. הוא היה מאד משמים. עוד היה שם גזר נחמד של סבא אליעזר, ירוקים חלוטים וגולת הכותרת - סוג של קינואה חומה עם תבלין לא מזוהה. זו היתה התוספת היחידה שהיתה ממש מוצלחת.
השירות כמובן 5 כוכבים. בכל זאת מישליין. לגבי האוכל - הוא נע בין טעים לטעים מאד, למעט הפירה וואנאבי שהיה די מחפיר. לא התגלו יותר מדי ניצוצות בארוחה אבל גם לא ציפינו למצוא הרבה כאלה בארוחת ברסארי מהסוג הזה.
קצת מבאס שלא יכלתי לדגום את השף בארוחת ערב רשמית, אבל לפחות הצלחנו לסמן וי על todo של למעלה מ-10 שנים, ואפילו זכינו לראות את השף לכמה דקות כשיצא לחצר (לתשומת לב כמה וכמה שפים ישראלים שממעטים להגיע למסעדות שלהם). לבדוק אותו על אמת כנראה שלא ייצא לנו, בטח לא בשנים הקרובות, כך שהאם אכן הוא היה שווה את ההילה שהוא הצליח לעשות לעצמו - זה כנראה יישאר כחידה.
השירשור המלא:
- חופשה באלפים הצרפתים + ליון -
Gרר,
2025-08-07, 06:42
- Chalet de Gruyères, גרוייר (שוויץ) -
Gרר,
2025-08-06, 19:17
- Atmosphere, שמוני - Gרר, 2025-08-06, 23:04
- Comptoir des Alpes, שמוני - Gרר, 2025-08-06, 19:50
- Plan B, שמוני - Gרר, 2025-08-06, 20:14
- ארוחה חלומית ב Saba, אנסי (Annecy) - Gרר, 2025-08-06, 20:35
- La Maison Fantin Latour, גרנובל - Gרר, 2025-08-06, 21:33