Chart House, Boston (המלצות חו'ל)

מאת Gרר @, Friday, September 02, 2022, 07:38 (לפני 842 ימים) @ Gרר
נערך על ידי Gרר, Friday, September 02, 2022, 07:42

את ה- road trip שלנו סיימנו בבוסטון. כיוון שזה בכל זאת טיול בת מצווה של הקטנה ולא של סבא שלה אז ויתרנו על כל ה-freedom mile והאתרים ההיסטוריים והסתפקנו בשיט לוויתנים שהיה מוצלח ממש (סירה בהדרכה של ביולוג ימי שלוקחת לאיזור שבו הם חיים ומאפשרת לצפות בהם בתנאים הטבעיים שלהם מבלי לביים אותם או להפריע להם) ולאחר מכן הסתובבנו קצת ב-North End (שעליו יש פוסט נפרד) ועוד קצת בבוסטון קומון (עיין ערך מיסיונרים בבוסטון). היה לנו נוח לגור במלון שצמוד לנמל התעופה (Embassy Suites) שקל מאד להגיע ממנו לעיר בתחתית והופתענו לגלות שכונת מגורים שלמה ממש צמוד לנמל תעופה, עם גינות משחקים ומגרשי ספורט וממש ממש הכל כאילו שזה באמצע העיר. כנראה שזהה נוח למי שעושה משמרות בנמל תעופה לגור בסמוך. 

בערב קפצנו בתחתית למסעדה בבניין הכי עתיק בנמל, למעלה מ-300 שנה יש עליו וכמו שאפשר לראות בתמונה העיצוב בפנים מהמם. כל הקירות מאבן של פעם ושמרו שם גם כמה אלמנטים היסטוריים מהבניין המקורי. זה הרבה יותר טוב מאיך שזה בתמונה, אבל היה קצת קשה לצלם.


המסעדה מתמחה במאכלי ים וכיוון שהיו לא מעט מנות מעניינות בתפריט החלטנו לחלוק שלוש מנות. הפעם הזמנו אותם ביחד וכל פעם העברנו ביננו את הצלחות ממש כמו שעושים עם הקלף הכי מעצבן בטאקי.

מנה ראשונה - שרימפ ממולא בבשר סרטנים (30$). נשמע קצת כמו פיתה ממולאת בפיתה. המילוי היה לי טיפה יבש אבל מעבר לזה מנה מאד מיוחדת. הוגש עם יזראלי קוסקוס, מה שנקרא פתיתים, עם ירקות, בין היתר עגבניות קטנות שלרגע כמעט גרמו לנו להרגיש בבית. 


המנה השניה: scrod (בקלה צעיר?) ממולא בלובסטר (40$). שוב פעם פיתה ממולאת בפיתה אבל שוב פעם שילוב ממש ממש מוצלח שהוא ממש שילוב חוצה ניו אינגלנד, כשהקוד הוא מבוסטון והלובסטר ממיין. הוגש עם פירה ואספרגוס. התמונה לא כל כך הצליחה אז תדמיינו. 

המנה השלישית – סלמון עטוף בפרושוטו ברוטב מיסו מייפל. יש להם שלוש צורות הגשה של סלמון. זו נשמעה הכי מדליקה. האמת שכשקוראים את זה זה נשמע קצת קישקוש אבל השילוב עשה את העבודה וזו היתה המנה הכי מוצלחת מבין השלוש. בדרך כלל אני לא מת על שעועית שזורקים לצלחת כתוספת אבל שלהם היתה ממש מוצלחת. 


לא רצינו קינוח כבד אז הסתפקנו ב-Boston Cream Pie, עוגת שכבות עם שכבת שוקולד מלמעלה (9$). בכל זאת מנה שנושאת את שם העיר - זה כבר מסקרן. הבצק הזכיר לי ממש את הבצק של הפרנקפורטר קרנץ של אמא שלי זכרונה לברכה, וכל העסק הרגיש מאד ביתי ואולי יש בזה איזה קטע אבל במסעדה אם אני כבר מזמין קינוח אני מעדיף קינוח שהוא יותר מסתם עוגה ביתית. 


אני בטוח שלמסעדה יש קינוחים יותר טובים ובכל מקרה זאת מסעדה שמומלצת בחום. יש שם לא מעט מנות ייחודיות ואם הייתי גר באיזור הייתי דפינטלי מגיע לנסות עוד מנות מהתפריט. גם השירות היה ברובו סבבה למרות שהיו איזה פעמים שנאלצנו להתאמץ כדי לקרוא למלצר. 

המחיר גם הוא לא בשמים - 135$, למרות שהפעם שתינו שתיה קלה אז צריך לקחת בחשבון מבחינת המחיר. נרשמה כמסעדה המוצלחת מבחינתי בשבוע של הרוד טריפ. 



השירשור המלא:

 

powered by my little forum