Antico Forno, פיצה בונציה (המלצות חו'ל)

מאת Gרר @, Saturday, August 31, 2019, 00:11 (לפני 97 ימים) @ Gרר

ונציה היא אחת הערים האהובות עליי. על כל כך הרבה מקומות אומרים שהם "כמו ונציה", אבל ממש כמו ונציה אין. לגור לא הייתי גר שם. הלוגיסטיקה מסובכת. העיר מוצפת תיירים בקיץ ומים בחורף. בנייני המגורים ישנים. מתקלפים. מן הסתם עם תשתית מיושנת. אבל ביקור בעיר כתייר זו חגיגה לעיניים.
הצילום אותנטי לגמרי, אגב.


בערב הראשון רשמנו לעצמנו מקןם קטן של פיצות לא רחוק מגשר ריאלטו, בהליכה בסמטה בין בנייני מגורים. עד שלא מגיעים לא בטוחים שזה שם. מקם קטן. אין אפשרות לישיבה. הכל זה טייק אווי או בעמידה. כשהגענו היה ריק. תוך דקות התמלא. ממש כמו אצל עובד מהסביח - השקט בגיזרה מטעה.

הקטנה בחרה בפיצה עם פטריות, כרוב אדום וחתיכות קטנות של נקניקיה. דוקא היא היתה הפחות מוצלחת. הבצק אצנם היה מצויין, אבל איכשהו הטופינגז לא המריאו. השניה שבחרנו, משולש של פפרוני -  טובה מאד. עסיסית ועשויה ללא רבב.

השיחוק היתה דווקא השלישית. על הדוכן משכו את העין שתי פיצות עבות. מה שקוראיפ בשיקגו דיפ דיש. התחשק לנו לנסות אחת כזאת, ולקחנו את זו עם גבינת ריקוטה מומסת ואקסטרה רוטב עגבניות. וואו. למטה קראנצי. באמצע רך. למעלה הטופינגז פגז. היות והקטנה תבעה את חלקה אחרי האכזבה מהפיצה שלה הזמנו משולש נוסף ממנה. פיצה ממש מצויינת. בתמונה של הדוכן היא השניה משמאל.


כאן בתמונה זה לא מי שמוכר את הפיצות אלא מי שמכין את הבצק כנראה כבר הרבה מאד שנים, בחלל בגודל שני מטר על מטר וחצי.
המחיר כמןבם בדיחה. ארבעה משולשים ושתיה 20 יורו. תענוג של מקום עפ פיצות מצויינות (גם בזה קל ליפול בונציה) מוכר סופר חביב וכמובן, הברקת החודש - הדיפ דיש. ואם אומנות הכנת הפיצה זו כמו שירה אז הנה ההוכחה:



השירשור המלא:

 

powered by my little forum