Cherokee grill, גטלינבורג/טנסי (המלצות חו'ל)

מאת Gרר @, Saturday, August 01, 2026, 13:22 (לפני 30 ימים) @ Gרר
נערך על ידי Gרר, Saturday, August 01, 2026, 21:40

העיירה הראשונה שהגענו אליה נקראת גטלינבורג, והיא אחת משתי העיירות שבדרך כלל שוהים בהן כשמטיילים באזור הזה שנקרא "סמוקי מאונטיין". הדירה היתה קצת מבודדת, עולים אליה בכביש מתפתל שעולה מהכביש הראשי. העליה היתה קצת מציקה, אבל על התמורה אי אפשר להתווכח.

כמו שאפשר לראות, האיזור שופע יערות, שחיים בהם דובים שאין שום סיכוי לא להתקל בהם מקרוב. הדובים לא תוקפניים. הם בסך הכל מחפשים אוכל, ואם נותנים להם את ה-space שלהם אז הכל בסדר.

אנחנו פגשנו לפחות 6 כאלה. אחד גור, שראינו מהחלון של המכונית ממש ליד הדירה שלנו. אחד גדול בכניסה למסעדה, ממש ברחוב הראשי של העיירה. עוד כמה על העץ בטיול אופניים. חוייה קצת מלחיצה אבל בעיקר כיפית.

הרחוב הראשי של העיירה חמוד, עם הרבה חנויות מצועצעות, אבל רואים שהוא תפור לתיירים ולא משהו שהתפתח באופן טבעי עבור המקומיים. מצד שני כשנוסעים עשר דקות לעיירה בשם Pigeon Forge ורואים את המקבץ האינסופי של האטרקציות הממוסחרות שיש שם - אז הרחוב הראשי של גטלינבורג מקבל פרופורציה לא רעה בכלל.

צ'רוקי גריל הוא סטייקהאוס דרומי אופייני שנמצא ברחוב הראשי הזה. תכף אחרי שנכנסנו עבר שם הדוב הגדול בתמונה. למזלנו היינו מהצד הנכון של הזכוכית כי הוא חלף ממש מול הכניסה.

לא היינו מאד רעבים אז דילגנו על הראשונות והתמקדנו בעיקר. אנטריקוט ו-NY Strip מגיעים נקי בגדלים של 400. אנחנו העדפנו את הסינטה 300, שמוגש עם כל מיני "שידרוגים". שלי הוגש עם פרורי גבינה כחולה ורוטב שמבוסס על עגבניות מיובשות ופטריות (30$) אני בטוח שיש כמה חובבי בשר שמגלגלים עיניים עכשיו מהרעיון של "לקלקל" סטייק עם גבינה כחולה, אבל האמת שזה היה ממש ממש מוצלח.

בראש ובראשונה הסטייק (ביקשנו מדיום) שהיה טעים ממש. מזמן לא אכלתי נתח כל כך מושלם. וחוץ מזה הגבינה ממש שידרגה. בגלל שזה היה בפירורים ולא כרוטב, אפשר היה לשלוט במדוייק על המינון של הגבינה בכל ביס ולא לתת לה להשתלט. 

התוספת שרואים מימין הוא פירה שמוגש עם "פירורי" שניצל מעליו. פעם ראשונה שאני פוגש פירה שמוגש ככה והאמת שגם זה היה שיחוק. האישה והקטנה לקחו שידרוג פחות מתפרע: אותו נתח (סינטה) עם שמן זית וחמאת וורצ'סטייר. גם הוא היה מצויין.

המלצר ששירת אותנו ביקש דרכון להוכחת גיל כשביקשנו יין, וזה היה אחד ההזויים, אבל מעבר לזה הוא היה סבבה לגמרי. 

בוטום ליין - סטייקהאוס מוצלח מאד, שעושה כבוד למטבח הדרומי + בונוס של מפגש עם דוב - מה צריך יותר? 

השירשור המלא: