Greenbrier, גטלינבורג (המלצות חו'ל)
גרינברייר הוא סוג של מוסד בגטלינבורג. מהמקומות שקיימים המון שנים. מבנה היסטורי מעץ, תקוע באמצע היער, עם פוחלץ של צבי שבודק אותך בכניסה. התמונה החיצונית היא מהאתר של המסעדה. כשמסעדה ממוקמת באמצע היער וכבר במגרש החנייה שלה יש שלט שמזהיר מדובים אתה מעדיף לא להתעכב...
כצפוי ממסעדה באיזור הזה, המסעדה מציעה לא מעט סטייקים מיושנים, אבל כיוון שסטייקים כבר אכלנו העדפנו להתרכז במנות האחרות ויש שם דווקא לא מעט מנות שנחשבות "מסורתיות" לאזור הדרום, רובן מוגשות עם פרשנות מודרנית.
הלחם שמגיע לפתיחה הוא לחם תירס, שמוגש בקערה כשהוא ממש לוהט, ועליו גוש חמאה שממיסים לתוכו. טעים ועשיר אבל ביננו אין לחם תירס שמנצח לחם רגיל.

לקחנו שלוש מנות פתיחה. הראשונה שילוב ים יבשה של בטן חזיר וסאקלופס על קרם תירס מתקתק (28$). בחיים לא הייתי חושב לשים את שניהם על צלחת אחת אבל האמת שהשילוב היה מוצלח. הקרם תירס נתן קונטרה לטעם המעושן. הסילסולים שיש בצלחת זה שומר שאני לא אוהב אז ויתרתי.

השניה אגרול במילוי קונפי ברווז (16$). הרוטב החפרף לא זוכר עליו הרבה חוץ משהוא היה מוצלח. האיטריות, אטריות soba שלפי מה שהבנתי הן עשויות מכוסמת, אבל לא ממש הבנתי למה המנה הזו צריכה אותן. הייתי מסתפק באגרול עצמו שהיה מצויין.

הפתיח השלישי crab cake שמנמנה שהיתה טעימה (16$) אבל פחות יצירתית משתי המנות האחרות.

עד כה טעים ומיוחד, רק שאחרי זה היתה הפסקה ארוכה של קרוב ל 40 דקות עד שהגיעו העיקריות. במהלכה אמנם הוגש סורבה לימון בתור מרענן חיך אבל עדין זה הרגיש כמו המון זמן, ולפי מה שראינו זה לכל השולחנות ככה.
אם הראשונות עשו ציפיה להמשך אז העיקריות היו שתי ליגות למטה.
מנה של מדליוני venison שאף פעם אני לא יודע אם נכון לתרגם את זה לצבי או לאייל, עם רוטב מבוסס על יין מדיירה מפורטוגל (60) היתה המוצלחת יותר. הרוטב יכל לקבל עוד קצת פיין טיונינג של טעמים אבל סך הכל היה מוצלח ועמוק. הנתחים במידה מדיום רייר עך פי המלצת המלצר היו מעולים. התוספת - סוג של פשטידה שעשויה משכבות של תפוחי אדמה היתה חביבה. סך הכל לא מאד מסעיר, אבל בסדר.

פילה של red snapper ברוטב ביר בלאן שמועשר בציר של לובסטר (45) הוגש לצידו ריזוטו סרטנים כחולים וגרגרי תירס. הדג היה עדין, הקריספי סקין היה קריספי, והכל היה רק בסדר אבל שוב - קצת חסר ברק.
אחרונה ולא חביבה -קבלטי גבינה כחולה אספרגוס וכרישה (30) לא עברה את הסף של מנת פסטה שאפשר להגיש במסעדה. בקבלטי היה חסר מלח כך שהם היו אנמים, והירקות שזרקו פנימה השאירו רושם של מנה שאילתרו בשביל לעשות טובה לצמחונים. הפסטה גם לא הצטלמה כל כך טוב אז עשיתי לה תיקון צבעים ב-AI רק כדי לתת את התחושה כמה עצוב היא נראית.

היין אני בדרך כלל לא כותב אבל הפעם זה היה אחד היינות היותר מוצלחים ששתיתי לאחרונה. קברנה סוביניון של ייקב משפחתי בשם Mettler. לקחו עליו 16$ לכוס.
סיכום: מנות ראשונות סופר מיוחדות. שתי עיקריות בסדר אבל בלי יותר מדי פאסון. פסטה שצריך להסיר מהתפריט. עדין זו כנראה המסעדה הכי טובה באזור והיא דפינטלי שווה ביקור אבל כנראה שהכיוון שם זה לותר על העיקריות ולרוץ על כל הראשונות, שהן היותר מיוחדות.
השירשור המלא:
- ארצות הברית: טנסי, צפון קרולינה וניו יורק -
Gרר,
2026-08-01, 13:02
- Cherokee grill, גטלינבורג/טנסי - Gרר, 2026-08-01, 13:22
- Greenbrier, גטלינבורג - Gרר, 2026-08-01, 14:22
- לומינוסה, אשוויל - Gרר, 2026-08-01, 16:31
- Ukiah Japanese Smokehouse, אשוויל - Gרר, 2026-08-01, 16:57
- Seabird, ווילמינגטון/צפון קרולינה - Gרר, 2026-08-01, 17:15
- טעימות בניו יורק - Gרר, 2026-08-01, 17:54
- קפה הוואנה, ניו יורק - Gרר, 2026-08-01, 18:03
- טייק אווי מ-Din Tai Fung - Gרר, 2026-08-01, 18:22