סיכום... (המלצות חו'ל)
ארצות הברית מאד כייפית מבחינתי. אני אוהב שיש שם מגוון אינסופי של חוויות, מטבע מטורף ועד פארקי השעשועים הכי הזויים שיש על הגלובוס, וכל זה באנגלית שכולנו מכירים בלי לשבור את השיניים (או את גוגל טרנסלייט) ולעשות פנטומימה בידיים, ואפשר להתנייד ממקום למקום בלי שרוצחים אותך מימין ומשמאל על הכביש. הרוב הכמעט מוחלט, במיוחד באזורים הלא עירוניים, מציג נהיגה למופת. בעיר המצב יותר קשוח ונתקלנו אפילו במקרים של אנשים שחותכים את הנתיב כדי לעקוף את הפקק... אבל בטל בשישים יחסית לתיכמונים האינסופיים של הארץ.
יש אנשים שדי סולדים מהנחמדות יתר הגובלת בצביעות של האמריקאים. האמת שאני מעדיף את זה על פני אנטיפטיות או חוסר שירותיות שנתקלים בהם במקומות אחרים (וכמובן גם אצלנו). זה הופך את כל ההתנהלות לקלה יותר. חבל רק שהשוטרים של JFK חסרים את הנחמדות הזאת. זה דפינטלי אחד מנמלי התעופה השנואים עליי בעולם.
בביקור הקודם שלנו בניו יורק התחושה היתה שחזרנו 50 שנה אחורה. הפעם המצב היה רגוע יותר. לא יודע אם זה בגלל המונדיאל שהסתיים שבוע קוגם לכן ואולי גרם לפיקוח יתר או בגלל שבפעם הקודמת נפלנו על ניו יורק רגע אחרי שאישרו שם את הלגליזציה של הג'וינט. עושה רושם שזה הפך להיות יותר דומה למתכונת של הולנד, עם חנויות שמוכרות למי שרוצה ולא סוחרים שרודפים אחריך בכל מקום אפשרי כמו בפעם הקודמת.
בתחתית קשה שלא להתקל בקבצנים ששרים, מנגנים, קופצים ועושים הכל בשביל כמה דולרים, אבל להבדיל מההזויים של הפעם הקודמת זה היה רגוע יותר הפעם, ושוב - אני מקווה שזו לא רגיעה זמנית.
בכל הקשור אלינו - לא נתקלנו בשום הצקה שקשורה לישראל. ניסינו לא לבלוט יותר מדי אבל לא היה צריך משהו מעבר לזה. בוושינגטון פארק דוקא נתקלנו בדוכן של בחור שחור פרו ישראלי שמצלם סרטים שבהם הוא מתווכח עם free palestiners ומצלם את זה ליוטיוב. מעבר לזה - היה רגיל לגמרי.
הרבה מקטרים על הטיפ שאתה לכאורה מתבקש לשלם בכל צעד ושעל. בסופו של דבר מדובר על המכונה שאתה מעביר בה את האשראי והיא שואלת אם להוסיף טיפ. לא הרגשתי שום בעיה ללחוץ על no tip ואף אחד לא עשה לי פרצוף על זה. זה לא שמישהו ממש מבקש ממך משהו. סתם מכונה שלא חייבים לה כלום. אם כבר אז הטיפ במסעדות הוא חסר פרופורציה. בחלק מהמסעדות זה עוד איכשהו מתחלק בין 18-20-22 אבל יש מסעדות שהאופציות זה 20-25-30 וזה מטורף בעיניי.
בסך הכל - למרות לא מעט תקלות עם הטיסות פנים ועוד כמה שחסכתי לכם היה נחמד לטייל באזור שהוא פחות מוכר אבל מקסים ועדין מאד ידידותי, וניו יורק תמיד תהיה המקום שאני מרגיש בו הכי בבית מחוץ לישראל. מאמין שלא נחזור לשם בשנים הקרובות, אז אני מקווה שהיא לא תיהרס עד הפעם הבאה.

השירשור המלא:
- ארצות הברית: טנסי, צפון קרולינה וניו יורק -
Gרר,
2026-08-01, 13:02
- Cherokee grill, גטלינבורג/טנסי - Gרר, 2026-08-01, 13:22
- Greenbrier, גטלינבורג - Gרר, 2026-08-01, 14:22
- לומינוסה, אשוויל - Gרר, 2026-08-01, 16:31
- Ukiah Japanese Smokehouse, אשוויל - Gרר, 2026-08-01, 16:57
- Seabird, ווילמינגטון/צפון קרולינה - Gרר, 2026-08-01, 17:15
- טעימות בניו יורק - Gרר, 2026-08-01, 17:54
- קפה הוואנה, ניו יורק - Gרר, 2026-08-01, 18:03
- טייק אווי מ-Din Tai Fung - Gרר, 2026-08-01, 18:22