Heart of Batumi - גיאורגית קלאסית (המלצות חו'ל)
מסעדה ותיקה במרכז העיר העתיקה. כמו הרבה מסעדות של פעם, היא ענקית. בדרך לשולחן עוברים עוד חלל ועוד חלל וזה כבר משדר מקום של פעם. אותנו הושיבו בגלריה גבוהה, מה שנותן הצצה לצלחות של כולם, אבל קצת פחות 1:1 עם המלצרים.
לאוכל הגיאורגי נחשפנו לראשונה בננוצ'קה, שנפתחה בתל אביב בשנות התשעים על ידי ננה שרייר, ושם פגשנו לראשונה את היינות הגיאורגים החצי יבשים. קיוינו לשחזר את ההצלחה הזו גם כאן, והזמנו כוס מיין הבית שלהם שהוא אכן חצי יבש. המבאס היה שבסקאלה שבין חמוץ למתוק אפשר להגיד שהוא היה על ה-75% מתוק, וזה היה קמת טו מאץ. כמעט שקמנו לעשות קידוש. לנו היין בננוצ'קה זכור כהרבה יותר מאוזן, אבל יש לא מעט סוגים, אז כנראה צריך ליפול על הנכון.
מהראשונות הקרות לקחנו חציל ממולא בקרם אגוזים (מרכיב מאד חזק במטבח הזה) ופחאלי.
החציל היה נחמד אבל המילוי היה מאד עדין, ולא הייתי מתנגד לקצת יותר תיבול. זה היה על גבול האנמי. הפחאלי היה שונה מאד ממה שהכרתי: לכאורה אותו דבר, תערובת עשבי תיבול ואגוזים בצורת כדור, אבל הטעם היה מוזר ולא ממש התחברנו אליו.
ראשונות חמות חציל ממולא בגבינות. החציל עצמו היה מצויין, סוף סוף משהו טעים בלי הסתייגויות. חוץ ממנו היו שם עגבניות מיותרות (גם ככה אני לא מת על עגבניות בתנור) אבל לא אכלנו לא הפריע.
לצד החציל היתה משחה מתקתקה מאגוזים ועוד אלמנטים לא מזוהים, שאמנם היא לחלוטין לא פוטוגנית, אבל היתה ממש ממש טעימה. מה הקשר שלה לחציל ממש לא הבנתי, אז אכלתי אותה בנפרד, ואם הייתי יכול לייעץ למטבח הגיאורגי - הייתי הופך אותה למנה ראשונה עצמאית, ומגיש עם כמה טוסטונים כי האמת שהיא היתה מאד מיוחדת. בכל מקרה עם או בלי קשר - שני המרכיבים של הצלחת הזו היו הצלחה.
על החצפורי המקומי בצורת סירה כמובן שלא ויתרנו. מושחת מאד, כבד מאד, אבל מוצלח. מהתצפית שלנו על המסעדה - זו גם כנראה המנה הכי פופולארית שם.
מהעיקריות לקחנו נתחי עגל ברוטב עם תבלינים גיאורגים, קצת פלפלים, קצת בצל. מנות דומות אפשר גם למצוא ב-Deda השכונתית שלנו בגבעתיים. היה בסדר, אבל פגשתי גירסאות יותר מוצלחות, אפילו בדדה שלנו.
השירות היה חביב אבל כאמור קצת סבל מכך שהחלל היה נפרד.
מחיר כל הארוחה כולל שתיה וטיפ - 150 שקל, 50 שקל לראש!!! זה משהו לא שפוי בעליל.
הנגטיב העיקרי היה היין שמאד הוריד. באוכל, למעט החציל גבינות, שהיה המצטיין של הערב, והחצפורי שעשה את העבודה - לא ממש עפנו על האוכל והאמת שציפינו למשהו הרבה יותר מסעיר.
השירשור המלא:
- בטומי, גיאורגיה -
Gרר,
2025-09-27, 20:05
- Heart of Batumi - גיאורגית קלאסית - Gרר, 2025-09-27, 20:12
- Rustaveli (המסעדה, לא הרחוב) - Gרר, 2025-09-27, 20:34
- סיכום - Gרר, 2025-09-27, 21:36