Le Garrick (המלצות חו'ל)

מאת Gרר @, Monday, April 25, 2022, 23:46 (לפני 25 ימים) @ Gרר
נערך על ידי Gרר, Tuesday, April 26, 2022, 08:03

אמנם אומרים שברומא צריך להתנהג כרומאי, אבל לנו דווקא התחשק בלונדון מסעדה צרפתית. הלכנו אליה בערב שאחרי הארי פוטר, כי ידענו שבמקום כמו האולפנים של הארי פוטר האוכל לא יהיה ברמה, ואכן... כך היה. המסעדה נמצאת במרחק הליכה (אהם אהם) מהמלון. ממש 5 דקות מהקובנט גרדן. למסעדה שתי קומות. קומת הרחוב יותר מסעדתית. הקומה הנמוכה שרק הצצנו עליה הרגישה לי קצת יותר פאב. המסעדה מגישה תפריט צרפתי קלאסי, בלי יותר מדי התחכמויות. 

פתחנו עם מנה שרצינו כבר מזמן לטעום - Escargot de Bourgogne. חבל רק שהאישה אמרה לקטנה מראש שאלו חלזונות, כי נראה לי שבלי לדעת היא דווקא היתה אוהבת (אני אף פעם לא גיליתי לה מראש על מנות חדשות ומה שהיא לא יודעת היא כמעט תמיד מוכנה לטעום). אנחנו דווקא אהבנו. אין לי שום קריטריון לדרג, כי זו באמת פעם ראשונה שלנו. המרקם הזכיר קצת מרקם של כבד. טעם טוב עם המון חמאה ושום. חוץ מזה שקצת שרף את הלשון כי לא חשבנו שזה עד כדי כך חם - אהבנו. 

ראשונה נוספת - Noix de St Jacques (Scallops), שהזמנו בין היתר בגלל שידענו שהקטנה כן אוהבת. גם כאן - בלי שום חידושים וזיקוקים, אבל ביצוע מצויין וטעים מאד.

עוד ראשונה - Foie Gras עם ריבת בצל ו-Pork Belly וגם הוא נרשם כהצלחה בקרב כל המשתתפים. 

לעיקריות האישה והקטנה לקחו ביף בורגניון. הקטנה אהבה מאד. האישה טוענת שהביף בורגניון שאכלה בפריז היה קצת יותר מוצלח אבל עדין - סביר מאד.

המנה שלי - Duck Confit, מנה שאני תמיד חוזר אליה, שהוגש על פירה. הברווז היה מוצלח. הפירה - לא עובר את מבחן רובשון מבחינת אחוזי חמאה, אבל גם ככה התפקיד שלו היה משני. הבשר עצמו היה מוצלח ותכלס זה מה שקובע.


קינחנו עם פונדנט, הזדמנות טובה להסביר לקטנה שבמקומות שמבינים עניין ממש לא קוראים לזה סופלה... מישום מה הניחו עליו גלידה כי כנראה מישהו שם החליט להרוג אותי. האמת שהגלידה בפני עצמה היתה ממש טובה אבל למה על השוקולד למה? 

בסך הכל - היה טעים מאד. כולל שתי כוסות יין ותה לאישה החשבון הסתכם ב-130 פאונד כולל 12.5% שהם מוסיפים על החשבון (מנהג שנתקלנו בו בכמה מקומות בלונדון, שרושמים שירות "אופציונאלי" על החשבון עצמו). לא נרשמו איזה שיאים יוצאי דופן אבל כמקום לאוכל צרפתי קלאסי - הוא בהחלט סיפק את הסחורה והיה ניכר שמי שנמצא במטבח יודע את העבודה אפילו שהוא נמצא בלונדון.






השירשור המלא:

 

powered by my little forum