אז מה אכלתם בחג וסוף השבוע? (כללי)

מאת החתולית @, Saturday, April 27, 2019, 23:48 (לפני 22 ימים)

הבחור חזר הבוקר ממוסקבה, ואני ביליתי בעיקר בבית אחרי שחזרתי קצת חולה מהנסיעה לבוקרשט. לכן, אוכל ביתי פשוט שהכנתי ממה שהיה בפריזר:
תבשיל עדשים עם תרד ותיבלתי בג'ינג'ר אבקת קרי ושום. אכלתי על אורז לבן, עם הרבה מיץ לימון מעל. וואללה, הפתעתי את עצמי :-)
הכנסתי גם סלמון בתנור - מרחתי את פרוסות הסלמון בחרדל עדין, הוספתי עלי טימין וקצת תבלינים והנחתי מעל פרוסות לימון. לא רע :-)

אז מה אכלתם בחג וסוף השבוע?

מאת Gרר @, Sunday, April 28, 2019, 10:29 (לפני 22 ימים) @ החתולית

האישה הצליחה לשחזר את מתכון הקניידעלך של אמא שלי. למזלנו היה בעיתון מתכון דומה כי אצל אמא שלי אין כמויות כמובן... הכל זה בערך. הייחוד של המתכון הוא שימוש במצות שבורות בנוסף לקמח מצה, והסתבר, על פי העיתון, שזו בעצם גירסה צ'כית של קניידלעך. אפשר היה לזהות את זה בקלות על פי שברי המצות וגם תוספת של ג'ינג'ר, שבחיים לא הייתי חושב שאמא שלי משתמשת בכלל בזה.

אז קצת מהמתכון המקורי... קצת מהעיתון... קצת חוש בידיים - ויצאו אחלה קניידלעך. אווריריים בזכות המצות ולא דחוסים כמו הגירסה המקובלת, לצערי, שמורכבת רק מקמח מצה, מה שהופך את הכדורים לאבני בזלת.

ג'ינג'ר בקנידלעך?

מאת החתולית @, Sunday, April 28, 2019, 17:11 (לפני 22 ימים) @ Gרר

מעניין מאד.

ג'ינג'ר בקנידלעך?

מאת Gרר @, Monday, April 29, 2019, 07:58 (לפני 21 ימים) @ החתולית

כן באבקה. וגם בצל מטוגן. צריך לשבור את הטעם המונוטוני של המצות.

אז מה אכלתם בחג וסוף השבוע?

מאת מנטיסה @, Sunday, April 28, 2019, 21:38 (לפני 21 ימים) @ החתולית

תנסי פעם למרוח רכז רימונים על הסלמון לפני בתנור...

אכלנו טוב!

מאת סבתא רות-רות @, Sunday, April 28, 2019, 23:31 (לפני 21 ימים) @ החתולית

ארוחת הסדר שלנו מורכבת ממנות אשכנזיות וספרדיות. הגפילטע פיש והקניידלעך מהצד של אבא והכבש, מהצד של אמא.

הגפילטע שלנו שונה מהמקובל ואינני יודעת למה אבל אני עושה אותו בדיוק כמו אמא, שלמדה מהאמא של אבא שהיא ילידת ראש פינה, אבל נדמה לי שהיא עצמה למדה זאת מאמא של סבא שמוצאו ממה שהיום בלארוס.המיוחד בו שהוא נטול סוכר לחלוטין, מלא פלפל שחור ו...מוגש חם!

הקניידעלעך אינם עם ג'ינג'ר אבל עם הרבה בצל מטוגן קטן בתערובת בנוסף לקמח מצה, מים, ביצים מלח ופלפל. הבצל המטוגן מוסיף המון לטעם הכללי.

כתף טלה בתנור, במיה קטנה, אורז, ותבשיל סלרי עם תחתיות ארטישוק שהכינה איתי הנכדה בת ה-11 היוו את החלק הספרדי בארוחה. גם החרוסת הייתה בסגנון עדות ספרד על בסיס תמרים, אגוזים, קינצון וציפורן.

לסיום חזרנו למסורת אשכנז עם קומפוט כהלכתו.

כולם נהנו ואני בקושי זחלתי למיטה אחרי כל הבישולים הללו.

אכלנו טוב!

מאת Gרר @, Monday, April 29, 2019, 08:01 (לפני 21 ימים) @ סבתא רות-רות

בצל מטוגן יש גם במתכון שלנו. תנסי להחליף חלק מהכמות של הקמח מצה בשברי מצות. זה נותן המון אווריריות. היחס שהאישה הגיעה אליו עם קצת ניסוי וטעיה היה 6 מצות - 5 כפות קמח מצה - 4 ביצים. זה נותן כופתאה אוורירית מאד.

אנסה! תודה.

מאת סבתא רות-רות @, Monday, April 29, 2019, 10:39 (לפני 21 ימים) @ Gרר

.

תפריט מעניין, סר"ר

מאת החתולית @, Monday, April 29, 2019, 19:50 (לפני 20 ימים) @ סבתא רות-רות

גם אצלנו בדרך כלל תפריט ליל הסדר מעורב. כל הברכות למיניהן הן בסגנון פרסי / בית סבתא. האוכל מגוון ובדרך כלל נוטה לאשכנזי אירופאי.

powered by my little forum