אמורה מיו (דיווחים מהארץ)

מאת Gרר @, Sunday, March 05, 2023, 09:40 (לפני 645 ימים)

התחשק לנו איטליה בשישי בערב. רוב המקומות כרגיל הזמנה לפני חודש חסר סיכוי אז הלכנו לאמורה מיו שלא מזמן גם עשינו ממנה משלוח והיה די נחמד. 

המסעדה קיימת כבר לפחות עשרים שנה. פעם אחרונה שאכלנו בה היה עוד לפני שהקטנה נולדה, מה שאומר לפחות 13 שנה, אבל תכלס - כלום לא השתנה. web 2.0 יחגוג 20 בשנה הבאה. האייפון הראשון חגג לא מזמן 15. באמורה מיו פיספסו את זה כנראה. אונטופו? הזמנת מקום דרך האתר? הגזמתם. בטלפון בלבד. קווי כמובן. 


ומה הם עושים עם ההזמנה הטלפונית? שומרים במחשב? הגזמתם. רושמים על דף. אם המארח לא היה כל כך עסוק והמשפחה לא היתה מתחננת לא לעשות פאדיחות - הייתי מבקש לצלם את זה ולו רק בשביל ההיסטוריה. דף נייר .עם איזה שירטוט של השולחנות. הכל בכתב יד. היסטוריה. 

באוכל הלכנו על הקו של פחממה-שמנת-גבינה. 

פיצה מאסימו (74 ש"ח - דווקא המחיר עדכני). רוטב שמנת, מעט גבינת רוקפור, פטריות שמפיניון ובצל. השילוב סבבה, הרוקפור שחששנו ממנו היה דווקא במידה אבל הבצק איכזב כי כל האמצע שלו היה רטוב ברמה שנאלצתי לאכול עם סכין ומזלג (אבא עושה בושות, גירסת 2023). אבל אני מעדיף את זה עם סכין ומזלג מאשר לגלגל.


ניוקי פיורלה (76 ש"ח) - ניוקי ברוטב שמנת, הפתעה הפתעה - גבינת רוקפור, פרמזן, ואגוזי מלך. מבחינתי האגוזים עשו את המנה. כל היתר היה קצת "שטוח" בטעם וקצת "כבד". גם אם לא היה רע - כבר זכיתי לאכול מנות ניוקי טובות יותר.


ופסטה - ג'וליה (76) - אל תצפו להפתעות - רוטב שמנת, חזה אווז מעושן, ריבת בצל וזעפרן. זו גם המנה שהזמנו במשלוח. היא הולכת חזק על הגבול של המתקתקות, הכי מתוק לפני שזה קצת יותר מדי. למי שלא חובב את הז'אנר היא תהיה לו מתוקה מדי. אני אוהב את השילוב המתקתק מעושן אז היא היתה לי סבבה.


גם במנות האחרות של התפריט אין מה לצפות להפתעות יותר מדי גדולות. אף אחד לא מנסה להמציא שום גלגל מחדש. אבל למעט האכזבה מהבצק של הפיצה - אין תלונות של ממש על האוכל על האוכל. וואט יו אקספקט איז וואט יו גט. האם אמא של האוכל המנחם. 

השירות, לעומת זאת, היה מבולגן מאד. יכול להיות שזה העומס של שישי בערב ואולי ביום פחות עמוס זה עובד שם יותר טוב, אבל משלב ההושבה (על כל הכבוד לחינניות של הדף הפרה היסטורי זה לא נחמד לעמוד בדלת בחיפוש אחר המארח, עם מלצרים שרצים החוצה ופנימה - וזה לקח די הרבה זמן), דרך היין שהפיצה הגיעה עוד לפני שקיבלנו לטעום ממנו. הפסטה האחרונה שהוגשה יותר מדי זמן אחרי הניוקי בשלב שהבטן כבר די נסגרה (ארזנו חצי מנה הביתה). וכן הלאה וכן הלאה הכל היה מאד מבולגן. רמת שירות של תל אביב לפני 20 שנה.

בקיצור - למי שמחפש את האיטלקי הלא מתחכם אמורה מיו אופציה נחמדה אבל אולי ביום פחות עמוס כדי לקבל שירות קצת יותר מהודק.


powered by my little forum