עיסקית צהריים בהולה (דיווחים מהארץ)
באופן ספונטני מצאנו את עצמנו הבריטית ואני ביום א' שעבר בעיסקית צהריים בהולה של ויקטור גלוגר. ההתחלה היתה שונה – תיכננו לאכול עיסקית בקוואטרו. לפני שנה אכלתי שם ארוחת צהריים בשבת שהיתה מאד מוצלחת ורציתי לחזור. אבל אז, בעודי נוהגת תל אביבה, הודיעה לי הבריטית שקוואטרו סגורה בימי א'. האופציה השניה היתה משיה, שם מצאו לנו שני מקומות על הבאר. אחרי שחנינו הצצנו בתפריט והבנו שהעיקריות פחות קורצות לנו, צלצלנו לבטל את משיה וצעדנו להולה.
המסעדה שוכנת במקום בו שכנה מסעדת רפאל, בחלל גדול במלון דן כשהחוף והים נפרשים ממול. נדמה כי לא הרבה השתנה מבחינת העיצוב מאז ימיה של מסעדת רפאל. לאורך כל שהותנו היו לא יותר מארבעה חמישה שולחנות מאויישים, מה שגרם לנו להרגיש שהאוירה קצת כבדה. מצד שני, יכולנו לבחור לשבת קו ראשון לנוף, מה שהיווה עבורנו בונוס.
העסקית כוללת פתיחים ומנה עיקרית לבחירה כשהמחיר נקבע לפי העיקרית.
הפתיחים כללו – טחינה סמיכה וטעימה ועליה כמה שיני שום קונפי, סלט עגבניות שרי וגבינה שהבריטית אהבה, חציל קלוי טעים, זיתים דפוקים וסלסלת פרוסות לחם לבן טרי וטעים עם קראסט עבה. את האיקרא שהוגשה גם היא החזרנו מכיוון ששתינו לא אוהבות איקרא. הכל היה טעים אבל בנאלי מאד.
לעיקריות חלקנו – טורטליני עבודת יד במילוי פטריות יער, פיסטוקים, ריקוטה וגבינת מנצ'גו, ציר פרמזן וחמאת חמציץ. רשימה ארוכה של מרכיבים שהצליחה להתגבש לטעם מצוין: בצק הפסטה היה דק, המילוי עשיר והרוטב מאד טעים. לא התביישנו וניקינו את הצלחת עם שאריות הלחם. 98ש"ח. המבורגר עם כבד אווז, בצל מקורמל, צ'יפס ואיולי עגבניות שרי. ההמבורגר היה עסיסי ומצויין, אחד המשובחים שיצא לנו לאכול לאחרונה, ואת פרוסת כבד האוז שנחה עליו אכלה הבריטית בהנאה מרובה.הצ'יפס היה מאכזב שכן הפריכות היתה ממנו והלאה. 98ש"ח.
קינחנו בקרם ברולה שהיה עשוי בדיוק רב, היה טעים מאד ובכמות מאד נכבדה. סיום אידיאלי לארוחת צהריים. 42ש"ח.
שתינו כל אחת כוס יין לבן מוצלח, 32 ₪ לכוס, ומים רגילים.
השירות היה מצויין. שירתה אותנו בעיקר מלצרית אחת שהייתה קשובה וידעה להמליץ על מנות בשלב ההתלבטויות.
הכל ביחד יצא 302ש"ח, תימחור הוגן בעינינו.
היה לנו טעים ובעיקר היה נעים לשבת ולהירגע בשיחה רגועה מול הים הסוער. מצד שני, על אף שזו עיסקית צהריים, שתינו הסכמנו שמוטב היה לו המנות היו פחות בנאליות, במיוחד הפתיחים, ואולי עם קצת תעוזה או טוויסט.