שירשור מתכונים (כללי)

מאת Gרר @, Sunday, April 18, 2021, 10:22 (לפני 104 ימים)

- אין טקסט -

פפנאש

מאת dani223, Tuesday, March 23, 2021, 15:04 (לפני 129 ימים) @ Gרר

רכיבים

80 גרם סוכר

4 ביצים

95 גרם קמח רגיל

קליפה מגוררת משמינית תפוס

700 גרם גבינה כחוש לאפייה מגוררת גס

1 כפית חומץ תפוחים

חצי כפית אבקת סודה לשתיה

לציפוי

קמח רגיל

לטיגון

שמן חמניות

להגשה

שמנת חמוצה

ריבת פטל

את כל המרכיבים שמים בקערת נירוסטה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה,ניתן להכין על אבן שמוט.

מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך שעתיים/

יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ בעזרת ידיים לחות ומגלגלים בקמח ואז מנערים מהקמח העודף.

מחממים שמן בסיר גבוה לטמפרטורה של 180 מעלות ומטגנים בכל פים 4 יחדיות במשך 2 עד 3 דקות מכל צד עד להזהבה.

מעבירים לנייר סופג.

מגישים חם.

מתכון לעוגת טורט עם סיר פלא 28 ס"מ

מאת dani223, Wednesday, March 24, 2021, 11:40 (לפני 128 ימים) @ Gרר

מתכון עוגת טורט - סיר פלא 28 ס"מ


מצרכים


6 ביצים

3/4 כוס סוכר + 1/4 כוס סוכר

2 סוכר וניל

3/4 כוס שמן

קליפה מגורדת מ-2 תפוזים - ניתן באמצעות מגרדת ייעודית

2 כוס קמח

1 כוס מיץ תפוז

1 שקית אבקת אפיה


אופן ההכנה

בקערה 1 יש להקציף חלבונים,להוסיף בהדרגה 3/4 כוס סוכר עד לקצף יציב.

בקערה 2 לערבב חלמונים,רבע כוס סוכר,סוכר וניל,שמן וגרידת תפוז.

להוסיף בהדרגה קמח ואבקת אפיה.

להוסיף מיץ תפוז ולערבב היטב.

לאחד את שתי התערובות בתנועות קיפול.

לשמן סיר פלא מספר 28 ס"מ,להניח על הגז על להבה נמוכה למשך 45 דקות.

בתאבון !

מתכון לפשטידת ברוקולי

מאת dani223, Thursday, March 25, 2021, 09:20 (לפני 128 ימים) @ Gרר

מרכיבים






350 גרם פרחי ברוקולי חלוטים מרוככים




2 ביצים




0.5 גביע גבינת קוטג' 5%




75 גרם גבינה צהובה מגורדת דק




0.5 גביע קטן של שמנת חמוצה 100 גרם




2 כפות קמח




מלח ופלפל לפי הטעם






אופן ההכנה




חולטים את פרחי הברוקולי ומצננים.


לאחר מכן לוקחים קערת נירוסטה גדולה ומניחים בה את כל המרכיבים חוץ מפרחי הברוקולי.


לאחר ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה,מוסיפים את פרחי הברוקולי וממשיכים לערבב.


משמנים תבנית PYREX ויוצקים לתוכה את הבלילה שיצרנו,אופים את הפשטידה בתנור שחומם מראש


ל-170 מעלות במשך חצי או עד לקבלת הזהבה.


מצננים היטב ומגישים.






בתיאבון

מתכון קדרה של עוף ואורז

מאת dani223, Tuesday, March 30, 2021, 11:30 (לפני 123 ימים) @ Gרר

מרכיבים:


8 כרעי עוף


2 בצלים גדולים, קצוץ ד'

3 כפיות בהרט

2 כוסות אורז בסמטי

6 תפוחי אדמה קטנים, פרוסים גס

שמן זית

אורז בסמטי קלאסי

4.5 כוסות מים רותחים

קורט מלח




אופן ההכנה


מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ושוטפים היטב את האורז במים ומסננים.

מחממים מראש מחבת של סולתם עם שמן זית על להבה קטנה עד בינונית בסיר סוטז' שמתאים לחימום בתנור.

מטגנים את העוף שלנו על הצד שיש בו עור למשך 12 דקות ושוב הופכים ומטגנים 4 דקות נוספות,מניחים בצלחת ושמים בצד.

מחממים את הנוזלים שבסיר ואז יש לטגן את הבצל כ-11 דקות תוך כדי ערבוב עד לקבלת הזהבה.

באמצעות כך מזיזים את הבצל לצד הסיר ומוסיפים עוד שמן ואז מוספים את הבהרט.

מערבבים את כל המרכיבים עם האורז וממשיכים לטגן ולערבב עוד 2 דקות.

שמים על האורז את נתלחי העוף באמצעות שכבה אחידה ויוצקים את הנוזלים שנותרו בצלחת.

ניתן להגיש על אבן שמוט קטנה להעשרת חווית האכילה.

מסדרים מסביב את הפרוסות של תפו"א ויוצקים מים רותחים בטיבות מלח.

מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה ולאחר מכן מורידים מהאש ואופים בתנור 45 דקות עד לקבלת הזהבה.

מתכון פשטידת בצל

מאת dani223, Tuesday, March 30, 2021, 11:32 (לפני 123 ימים) @ Gרר

מרכיבים:


6 בצלים גדולים

כפית א. אפייה

קורט מלח

פלפל שחור גרוס דק

מלח

5 ביצים L

כוס מים

כוס קמח רגיל

2 חבילת פטריות שמפיניון



אופן ההכנה:


מחממים תנור מראש ל-170 מעלות.

קוצצים עם סכין סולתם את כל הבצלים ומניחים ומחבת עם 5 כפות שמן חמניות ומטגנים את הבצלים עד להזהבה,

חותכים את הפטריות ומוסיפים למחבת וממשיכים לטגן כ-3 דקות נוספות.

מסירים מהאש ומעבירים לקערה ולאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים,מעבירים לתבנית וממשיכים לאפות

במשך 35 דקות עד שמקבלים הזהבה.

מגישים לצד ירקות חתוכים על אבן שמוט.


בתיאבון

מתכון פשטידת בצל

מאת Gרר @, Sunday, April 18, 2021, 10:25 (לפני 104 ימים) @ dani223

מבין כל הפשטידות - בצל היא מהיותר חביבות עלי :-)

מתכון ללחם שום

מאת dani223, Tuesday, March 30, 2021, 12:34 (לפני 122 ימים) @ Gרר


מרכיבים


שכבה ראשונה:

160 ג’ חמאה רכה

2 כפית שום כתוש

חצי כפית מלח


שכבה שנייה:

90 ג’ גבינה בולגרית

1000 ג’ תרד

4 בצלים גדולים

90 ג’ גבינה צהובה מגורדת

2 ביצה

5 כפות קוטג’

מלח


אופן ההכנה:


לוקחים תרד בייבי ומבשלים אותו במשך 8 דקות במים רותחים ומשאירים אותו בצד למשך שעה וחצי מסונן,לוחצים עליו 

מידי פעם על מנת להוציא ממנו את הנוזלים,מומלץ לבצע זאת יום לפני הכנת המתכון.


חוצים כל לחמניה לחצי לאורך ומוציאים את פנים הלחמניות,מערבבים שום,מלח וחמאה ומורחים בתוך כל לחמניה.


4. לחמם תנור ל 180 מעלות.


5. קוצצים את הבצלים עם קוצץ ירקות שהוא כלי שימושי ומחממים 4 כפות שמן ומטגנים עד להזהבה. 


קוצצים את התרד ומערבבים עם הקוטג’ את הגבינה צהובה והביצה,ממליחים ומוסיפים את הבצל, 

ממלאים את הלחמניות עם התרד ומפזרים גבינה צהובה.


6. מכסים עם נייר כסף להכניס לתנור עם אבן שמוט ואופים 17 דקות.


בתיאבון

powered by my little forum