נישי נתניה - היה פ'סדר (דיווחים מהארץ)

מאת החתולית @, Saturday, May 11, 2019, 21:41 (לפני 1811 ימים)

בתחילת השבוע היו לנו כמה שעות פנויות באמצע היום באזור נתניה, והחלטנו לנסות את נישי, מסעדה המגדירה עצמה כ"מטבח אסייאתי וסושי בר". אני רציתי בעיקר סושי, אבל אנחנו אנשים זורמים, והתפריט המגוון פיתה אותנו להזמין גם מנות אחרות.

לראשונות הזמנו אגדשי טופי (46) ונאמס (56). המלצר שאל אותנו אם אנחנו מכירים את מנת הנאמס, והזהיר שמדובר במנה גדולה.

כשקיבלנו את המנה, הבנו למה הוא התכוון. הנאמס היו עבים מאד וספוגי שמן. עלי חסת האייסברג שהוגשו איתם, היו עבים וגדולים, וקשה היה לגלגל בתוכם את הגלילים העבים. מלבד זאת, הם היו די תפלים, טיפטפו לאורך הזרוע כשאכלנו מהם, ובגדול, לא מוצלחים. לא היה דמיון בין אלה לבין הנאמס של הוטל מונטיפיורי או המסעדות הויאטנמיות בהן אכלתי בברלין.

מנת האגדשי טופו היתה מוצלחת יותר, ועשויה כראוי. המרק הכיל הרבה פטריות שאספתי בעזרת הכף שהיתה שייכת למנה הבאה :-)

בעודנו אוכלים את המנות הראשונות, הגיע המלצר עם המנות העיקריות שלנו, ונראה די מבולבל כשאמרנו שעדיין לא סיימנו את הראשונות. "אז אתם לא רוצים אותן עכשיו?", הוא שאל, ואנחנו ענינו שלא.

לעיקרית הוא הזמין מרק טום-ים עם פירות ים (56) והיה מרוצה מאד. המלצר הקפיד לציין שהכינו לו מרק חדש ולא חיממו את ההוא שהוגש לפני הזמן. המרק היה חרפרף (לכן לא טעמתי ממנו), הכיל כמות ראויה של פירות ים, ואת ריח הקוקוס יכולתי להריח.

אני הזמנתי קומבינצית סינגל (78) שמכילה 12 יחידות סושי, ולטעמי היא יקרה. היא הכילה 4 יחידות אינסייד אאוט סלמון אבוקדו, 3 יחידות מאקי טונה ובצל ירוק, 3 יחידות מאקי שרימפס טמפורה, נגירי סלמון ונגירי טונה.
האצות בשני המאקי נפתחו על הצלחת, ודי התפרקו תוך כדי אכילה. נגירי הסלמון היה סביר, ולעומתו פיסת הטונה בנגירי השני היתה חסרת טעם ונוכחות. לא היה לה הטעם המוכר של טונה טריה.

עם 15% הנחת צהריים, שילמנו 198.90 ש"ח לפני טיפ.

כמו שכתבתי בכותרת, היה פ'סדר.

[image-6]

[image-6]

[image-6]

[image-6]

נישי נתניה - היה פ'סדר

מאת Foofoo, Saturday, May 11, 2019, 22:43 (לפני 1811 ימים) @ החתולית

ביקורתית שכמותי יכולה לנחש איזה חתיכות נפתחו.

נראה כאילו הגישו לכם חסה אייסברג שלמה...

מאת סבתא רות-רות, Sunday, May 12, 2019, 00:18 (לפני 1811 ימים) @ החתולית

אני עדיין לא מצליחה להבין למה המסעדות בארץ החליטו לקרוא למנה נאמס כשהשם המקורי הוא NEMS. למה הא' תקועה שם?
התחילו בזה הוטל מונטיפיורי וכולם העתיקו.דווקא לא מתאים לרותי ברודו, אבל לזכותם ייאמר שלמרות השם המשובש, הנמס בהוטל מונטיפיורי הכי קרובים למקור וטעימים מאד.
ואת צודקת - יש להם גודל של אגרולס סינים בעוד שהספרינג רולס הוייאטנאמיים [נמס] הינם בד"כ בגודל הרבה יותר קטן. קצת יותר מאצבע.

הזמנתי NEMS

מאת החתולית @, Sunday, May 12, 2019, 06:13 (לפני 1811 ימים) @ סבתא רות-רות

והמלצר חזר אחרי ואמר "NAMS".

כמו סיפור הבויאבס...שכבר הלאיתי אתכם בו.

מאת סבתא רות-רות, Sunday, May 12, 2019, 12:18 (לפני 1811 ימים) @ החתולית

.

נכון

מאת החתולית @, Sunday, May 12, 2019, 18:56 (לפני 1810 ימים) @ סבתא רות-רות

אבל אם הוא טעים, לא אכפת לי איך קוראים לו. כאן גם קראו להם נאמס וגם לא היו טעימים :-P

powered by my little forum