מונא היא עוד שמורת טבע בירושלים. אכלנו שם כבר בעבר והיה מוצלח אז שמחנו לחזור. ושוב - עוד פעם סולידריות למסעדה שלא מתמסחרת לכשרות. ריספרט.
גם המקום של מונא מפתיע כשמגיעים אליה ברגל. אתה הולך ברחוב רגיל מתחיל לחשוב רגע איפה בעצם תהיה פה מסעדה ואז פתאום קופץ לך מישום מקום בית האמנים המקסים. יופי של מקום.
גם כאן ישבנו על הבר, רק שלהבדיל מסאטיה הישיבה כאן היא בכיסאות שקבועים לריצפה, וזה מאד נוח בעיקר לאנשים שהם לא מאד גבוהים. לא יודע כמה שנים הכיסאות האלה קיימים אבל הייתי ממליץ בחום להחליף אותם לכסאות שאפשר להזיז.
אחרי שהתיישבנו + צ'ופר של יין מבעב ליום נישואין - קיבלנו את הנאום של "אצלנו מה שמוכן יוצא" או במילים אחרות - המטבח שלנו לא מספיק טוב בשביל להוציא לך את המנות בקצב שמתאים לך, שזה מבחינתי כל הסיפור מאחרי ה"מה שמוכן יוצא". אבל המלצרית ששירתה אותנו על הבר אמרה שהיא תעשה את המקסימום שתצא מנה מנה, רק שעוד לפני שהספקנו להגיד בתיאבון ועוד לפני שהגיעה הטעימה של היין - הגיע מנת לחם, ויחד איתו צנחו שתי מנות בו זמנית - טרטר דג וקרוקטים - שתי מנות שאין ביניהן שום קשר ושום הגיון לאכול ביחד, אז למה להגיש ביחד?!?!?. התשובה של המלצרית שלפחות הורגש שהיא היתה די נבוכה - "כי בדיוק המטבח היה פנוי יחסית".
אני חושב שזה באמת תעודת עליבות למסעדות שמתפייטות לך על שיירינג אבל לא מסוגלות להוציא מנה מנה לזוג שמבקש מתחנן לעשות שיירינג שם כל מנה בנפרד. ביקשנו שאת המנות הבאות אנחנו נגיד מתי לעשות fire ולשמחתנו מכאן והלאה מנות הגיעו אחת אחת ולא היו בעיות שירות נוספות אז אפשר להתרכז באוכל.
מנת הלחם (24) אני פחות קיצוני מהאישה בנוגע להגשה של לחם חם. יש לחמים שאפשר להגיש בלי לחמם, במיוחד עם הקארסט שלהם פריך מאד. ספציפית ללחם הזה (מחמצת שהוגש עם חמאה) חימום כן היה עוזר. הוא היה נחמד, אבל חימום היה מקפיץ אותו ליגה.

טרטר דג ים + חציל קלוי שהוגש בפריכית אורז (38) התוספת של החציל לתערובת נתנה לטרטר טעם כמעט בשרי. לרגע חשבנו אולי התבלבלו עם הטרטר דה בף, אבל זה אכן היה הטרטר דג וזה היה קצת מוזר כי זה ממש לא נתן תחושה של דג. חוץ מזה, מבחינתי אפשר היה להוסיף קצת פיקנטיות לתערובת, אבל עם כל המוזרות והיעדר הפיקנטיות - סך הכל זה היה טעים.

קרוקט תפוח אדמה ובייקון (48) הוגש עם קרם פלפלים שהיה ממש טעים גם בתור מטבל ללחם. גם אם יענו אותי במרתף העינויים של האינקויזיציה אני לא אוכל להודות שהיה שם בייקון. הוא לא הורגש במנה בשום צורה וחבל, כי זה היה אמור להיות ה"קיק" של המנה. מה שלוקח אותה מסתם קרוקט של תפוחי אדמה שכולנו מכירים לקרוקט + בייקון. שזה לא רק משודרג זה גם טוב לסולידריות. הקרוקט עצמו היה בסדר, אבל לא לילד הזה התפללנו.

המנה הבאה - ארטישוק ירושלמי עם פלפל אורפה (66) שלפי מה שאני מבין אמור להיות ממשפחת הצ'ילי, אבל האמת שגם אודליה היתה צולחת את המנה בלי שום בעיה. אם הטרנד של 2020 זה להראות שגם מנת ירק יכולה להיות מדהימה אז הפעם זה לא הצליח. זו היתה המנה החלשה בארוחה לא בגלל שהארטישוק לא היה נחמד אלא פשוט בגלל שהכל ביחד לא נתן שום דבר שלם שהוא מעבר לחלקיו.

אניליוטי תירס (76) כי הצליח לנו עם תירס בסאטיה - היתה כנראה המנה המוצלחות יותר של הארוחה. אין פה יותר מדי הוקוס פוקוס - אבל הפשוט המנחם הזה פשוט עושה את העבודה בגדול.

הפעם השארנו מקום לקינוח ולקחנו טארט לימון (52). הלמעלה היה על פי הספר. בלמטה, בשביל להתחכם, הוסיפו שוםשום שחור ובשבילי זה דוקא הוריד ולא הוסיף כי זה נתן לעוגה צבע וטעם של בצק שרוף. בשביל האיזון אציין שדווקא האישה אהבה את זה.

בשורה תחתונה - ארוחה לא רעה, אבל ממונא ציפינו ליותר במיוחד בגיזרת האוכל. לא היתה איזו בעיה מהותית עם האוכל עצמו, אבל איכשהו לא היתה מנה שיכלתי להגיד עליה וואו, בשביל המנה הזו אני אחזור שוב פעם למונא.
לזכותם אציין שהם התקשרו היום לשאול איך היה, וזה מאד מבורך. הבעיה שכשאני צריך לשלוף מהזכרון אני שוכח חצי מהדברים אז על הקרוקט למשל שכחתי לגמרי ונזכרתי רק עכשיו כשהתיישבתי לכתוב. לפחות חלק מהדברים כן העברתי ויש לקוות שיעשו עם זה משהו