יום נישואין במסעדת a (דיווחים מהארץ)
על מסעדת a של יובל בן נריה תמיד קראנו דברים לכאן ולכאן, ולכן תמיד יצא שהיתה מסעדה שהיה לנו יותר דחוף לבקר לפניה. אבל המצב הגרוע מביא אותנו גם למקומות שנדחקו החוצה בעבר וכך יצא שהלכנו לחגוג יום נישואים ב-a (אחד השמות הכי אנטי גוגליים שנתקלתי אי פעם).
נתחיל באזהרה לרגישים לקור: קחו ג'קט. קר במסעדה. מדובר בחלל גדול שכדי לקרר אותו המזגן צריך לעבוד קשה, והוא עובד. היה קר.
ישבנו על הבר הארוך, עם מיצג התקרה המדובר. האמת שהייתי בטוח שהצינורות שיורדים מהתקרה מוארים בלילה אז דווקא היה לי קצת מאכזב, אבל גם ככה החלל מרשים מאד. המטבח מציץ מהחלונות שמאחרי הבר עם לא מעט אנשי צוות בפנים.
שירת אותנו מלצר שהיה מאד נחמד וידידותי, אבל הייתי אומר שהוא היה על הגבול שלאנשים מסויימים זה כבר יכול להיות קצת יותר מדי נוכחות של מלצר. אנחנו זרמנו איתו אבל אני מקווה שהוא יודע לזהות את מי שצריך קצת יותר ספייס מהמלצר ולהוריד מינון בהתאם, כי זה באמת היה על הגבול.
לפתיחה הוגש קרקר עם ממרח כלשהו. אני לא ממש זוכר פרטים כי שניהם לא הלהיבו.
התפריט מתחלק למנות ביס, ראשונות ועיקריות, פלוס תפריט סושי שלא עניין אותנו. הזמנו 3 מנות ביס, שתי ראשונות ושתי עיקריות. למלצר נראה שאולי נצטרך עוד, בדיעבד - לבטן שלנו זה היה מספיק לגמרי ואפשר היה אפילו קצת פחות.
המלצר המליץ לקחת שנים מכל מנות הביס. במנה הראשונה שהגיעה ההמלצה בהחלט נכונה: חייבים ביס אישי לכל אחד: בריוש ממולא טרטר טונה (2x34) שרשימת המכולת של המרכיבים שמאכלסים אותו לוקחת את המנה ללונה פארק של טעמים, כך שכדי להנות ממשחקי הטעמים האלה צריך את המכלול. אם להיות ממש מהמקפידים אז הורדתי נקודה על זה ששתי המנות נראו מאד שונה אחת מהשניה (זה לא שנגענו בביצה - ככה זה הוגש כאילו הביצה מנסה לברוח מהמנה...). במסעדה כזאת הייתי מצפה ליותר שלמות בקטע הזה. שתי מנות שמוגשות ביחד בקערה אחת חייבות להיות 1:1 מבחינת הניראות.
המנה השניה שהגיעה - סשימי המאצ'י (88). קינג פיש, פונזו עגבניות - שנתן חמיצות נפלאה, שורש סלרי מלפפון. זרעי חרדל. ועוד כמה שלא רשמתי. מנה יפהפיה. סופר טעימה עם רוטב שהקפיץ אותה ונאכל עם כף עד כמה שרק היה אפשר. איפה הפנקייק לחם של צ'כיה בשביל לספוג רטבים כשצריך אותו?
עוד מנה מהמשפחה הזו - סשימי טונה בלופין (78) הטונה היתה נהדרת. וגם כאן הרוטב, שקיבל קצת חריפות מזרעי צ'ילי אדום היה נפלא. שתי מנות הסשימי היו מצטיינות ואין ספק שהמסעדה חזקה מאד במנות האלה.
בחזרה למנות הביס - קורן בול פריך עם תירס (מן הסתם...) וגם פרמז'ן במיסו, Hot Sauce Yuzu, ועוד כמה מרכיבים. כאן הטעם הדומיננטי היה מלוח/פרמז'ני שהמתיקות של התירס שברה אותו. מנה טעימה מאד (2x18) אם הייתי צריך להתלבט בינה לבין הבריוש אז בכל זאת הבריוש קצת יותר.
בחזרה למנות הביס: שתי יחידות של טרטר בקר על טוסטון מלחם קסטן (2x20) היתה המנה החלשה עד כה. הטרטר עצמו היה טעים, אבל היה צריך להיות מוגש קצת יותר קריר כדי להנות מהטעמים שלו ובאופן כללי הגעתי כבר למסקנה שעם טרטר לא צריך לשחק יותר מדי. עם כל הכבוד לאיולי יוזו וחרדל יפני וקרם חלמון.. .שימו לי את ערימת הבשר בצלחת ותנו לי להתחרע עליה. כל המסביב - רק גונב את ההצגה מהטרטר עצמו. מבחינת המנה - זו דוקא מנה שאפשר היה להתחלק בה, לא היה צריך שתי יחידות (וברגיל זה אפילו יותר יחידות כמנה ראשונה).
עיקרית של שיפוד דג (2x98) שהונחו על טורטיות תירס היתה מנה מהחלמות. המלצר המליץ לאכול את זה ביד, אבל עם כל הכבוד להמלצה - הטורטיה היתה ספוגה ברטבים (איולי כרישה שרופה, אבקת קארי יפני וכו') כך שזה לא ממש ריאלי לאכול אותה ביד. את השטויות האלה נשאיר לאייל שני. אבל השילוב היה מנצח ועם סכין ומזלג הצלחת הוחזרה ממורקת. אם לוקחים בחשבון מחיר של שני שיפודים אז זו אחת המנות היותר יקרות שיצא לנו לאכול לאחרונה אבל לפחות היא שווה את מחירה מבחינת הטעם. מצד שני אפשר גם להסתפק בשיפוד אחד... אז תעשו את החשבון.
העיקרית השניה - קלמארי ושקדי עגל ללא שקדי עגל (128). השקדי עגל היו פעם עכשיו זה נטו קלמארי עם גלייז דיו קלמארי. העשיה של הקלמארי היתה מושלמת אבל המנה עצמה היתה רק באזורי הבסדר. היא די חדגונית והייתי מסתפק בחצי כמות ממנה כראשונה ולא כעיקרית. כעיקרית הייתי שמח לקבל פחות מהקלמארי ומנגד עוד איזה תוספת שתשבור קצת את המונוטוניות. משהו קראנצ'י אולי.
על קינוח ויתרנו.
לסיכום - חוייה חיובית מאד. רוב המנות פגעו בול וגם שתי המנות הפחות מוצלחות (הטרטר בקר והקלמארי) זה לא שהן היו disaster אלא שפשוט היינו שמחים לקבל בצורה אחרת שיכלה להוציא אותן הרבה יותר טוב. בסך הכל ממש הופתענו לטובה. השירות כאמור - דעתני וידידותי, ולמרות הכוכבית על הידידותיות יתר אני מעדיף את זה ככה מאשר מלצר חמוץ או לא מתייחס. כך שבאמת באנו עם ציפיות מהוססות קצת אבל יצאנו מאד מרוצים.