מיטשוס, קצרין (דיווחים מהארץ)

מאת Gרר @, Tuesday, October 18, 2022, 14:46 (לפני 801 ימים) @ Gרר
נערך על ידי Gרר, Tuesday, October 18, 2022, 14:52

ערב ראשון אכלנו במיטשוס. נסיעה של חצי שעה ממגדל עד קצרין. יש להם עוד סניף, מסתבר, אבל אנחנו ביקרנו בסניף המקורי בקצרין. 

פתחנו בנתח קצבים עם רצועות בצל מקורמל וצימיצורי (52). חייב להגיד שזו היתה המנה הכי מוצלחת לטעמי ולא נראה לי שבגלל שבאנו ממש מורעבים. הנתח פשוט היה מוצלח מאד.


לעיקרית אני לקחתי טיבון 500 גרם (173) רמת צליה MR


האישה סינטה 350 (152) גם כן MR.


לקטנה - פילה 220 (169) שהגיע פחות ממדיום ולבקשתה תוקן למדיום. 


הבעיה העיקרית מבחינתנו היתה שהזכרון של הביקור בארצות הברית עדין טרי מדי. ומילא פיטר לוגר, שלהשוות את הפורטרהאוס שלו לטיבון של מיטשוס זה לא ממש כוחות, אבל אפילו שני הסטייקים שאכלנו בהאריסונ'ס, ״סתם״ מקום בעיירה Stowe, מותירים את מיטשוס הרבה מאחור.

בהאריסונ'ס, שלא נדבר על פיטר לוגר, מה שהרים את הנתחים וחסר לי כאן, במיוחד בפילה של הקטנה, הוא רוטב מוצלח. צימיצורי (נחמד מאד) ואיולי שום עזרו קצת לנתחים אבל הם לא תחליף לרוטב ממש מוצלח. מבין הנתחים הפילה היה מוצלח יותר. הסינטה איבדה לא מעט נקודות על מרקם, מה שבפיטר לוגר זיקקו למושלמות. 

תוספות: אנטיפסטי שלי נחמד. פירה של האישה לא ראוי להקרא פירה, זה סתם תפוחי אדמה מעוכים (מה קרה שכחו לקנות חמאה?). ציפס דקים של הקטנה, לא רעים לסוגם, אבל למה צ׳יפס דק במסעדת סטייקים???

קינוח: רשום בתפריט בראוני, וחבל שלא רשום כמו בחשבון - עוגת שוקולד חמה, כי זה מטעה. שום בראוני ושום נעלים. זה פונדנט, שהוגש כדיסקה שטוחה ולא בצורת ההגשה הרגילה, עם השוקולד חם מלמעלה ולא באמצע. בסדר, לא מעבר. 

המחיר הכולל של הארוחה (כולל 100 שקל על שתי כוסות יין) הגיע למחיר המאד גבוה - 700 שקל. יש לא מעט אנשים שיגידו שבשבילם, אם כבר לשלם מחיר כזה, זה על ארוחה כזאת. בטח לא על ״ארוחה של דוגמיות במסעדה פלצנית בתל אביב״. אישית, אני לא סופר הנאה על פי גרמים של בשר, ולמען האמת רשמתי לעצמי שארוחה שהעיקר שלה סובב סביב טהרת הנתח, מה שאולי לפני עשרים שנה היה עושה לי את זה, לא מרגשת אותי כיום. 

אחרי שלושה ביסים מיצית את הנתח. הבנת את הפרנציפ. מכאן והלאה זה לא ממריא לשום מקום חדש. על אחת כמה וכמה אם אין איזה רוטב שישדרג את ההנאה. בגילי המתקדם אני מעדיף להוציא סכום כזה דווקא על ״ארוחה של דוגמיות״ שכוללת כמה מנות יותר קטנות, יותר מגוונות. אם גם מבקשים את מקבץ המנות אחת אחת, זה מאפשר לבנות ארוחה בקצב יותר איטי ורגוע. כאן אחרי חצי שעה כבר היינו עם הקינוח. 

למי שאוהב את הסיגנון הזה מיטשוס היא בחירה לא רעה בכלל באיזור הזה. אני נהנתי בעיקר מהנתח קצבים של הפתיחה. היתר לא עשה לי את זה... סורי.

 

 


השירשור המלא:

 

powered by my little forum