וינה — סיכום היום הראשון (המלצות חו'ל)
שבת שלום חברות וחברים ????????????
לפני הנסיעה שאלתי כאן אם יש המלצות לוינה, נעניתי שעדיין אין מספיק והתבקשתי להוסיף את רשמיי
בתור מי שמכיר את עולם המסעדנות והאירוחים הבייתיים מקרוב, קשה לי לכתוב ביקורת לא חיובית על מקומות של אוכל, כי ברור לי שזו עלולה להיות פגיעה (לעיתים אנושה) במקור פרנסה של מישהו, שאני רוצה להאמין שמתאמץ כדי להאכיל אנשים כמיטב יכולתו.
אז זה פוסט ראשון שלי בביקורת מסעדות, ואני אשתדל להיות הכי כן שאוכל להיות, ובד בבד לא לפגוע...
לאחר ההקדמה החפירתית, להלן רשמיי מהיום הראשון פה עד כה (הגענו אתמול בלילה...)
אספתי כמה המלצות לפני הטיסה, בין היתר לשניצל וינאי ולשטורדל תפוחי עץ, והיום כבר התחלנו בדגימת המקומות — אחד ואחד:
שניצל וינאי בLugeck Figlmüller Wien — השניצל טעים, רך, ציפוי חצי-פריך נעים וטוב. אבל זהו. אמרו לי שפה אמצא את השניצל הטוב בוינה, ואם זה נכון אז זו תהיה אכזבה.
הציפייה שלי משניצל שכזה היא אחת משתיים: או שיהיה יצירתי, עם מעוף, תעוזה, טוויסט, משהו...או שיהיה בייתי ומנחם.
השניצל פה היה לא זה ולא זה. סתם שניצל, אמנם טעים וברמה של מסעדה טובה (לא מצויינת), אבל זה הכל.
מנת טרטר ה-Arctic Char(לא יודע מה השם של הדג הזה בעברית) שלקחנו כראשונה היתה טובה בהרבה, לטעמי.
לטובת קינוח של Apfelstrudel צעדנו כ-1.5 ק״מ עד ל-Café Landtmann. אמרו ששם נמצא את השטרודל הטוב בוינה.
השטורדל עצמו היה מאד טעים, חם, רך, ונימוח. רוטב הוניל, שבו שחה, לא היה סמיך מספיק. הקצפת שהוגשה בצד הרגישה כאילו נעשתה ממיכל של ריץ׳. גלידת הוניל היתה לא רעה.
אני רוצה להאמין שזה לא הכי טוב שיש לוינה להציע.
בקיצור (או שלא כל כך), אכלנו לא רע אבל אני מצפה שבהמשך יהיה טוב יותר.