הייתי חייב לנסות: ההמבורגר של ביונד מיט :-) (כללי)
כבר הרבה זמן שאני שומע על ההמבורגר הטבעוני שמשנה את כללי המשחק, הקציצה של ביונד מיט שבהשקעה של מיליארדים טוענת שהיא הכי קרובה לדבר האמיתי בטעם, בריח ובמרקם, והכל בעזרת חלבון אפונה. צמחוני לחלוטין.
ההמבורגר משווק בישראל בכמה וכמה מסעדות, בין היתר סוסו אנד סאנס, זכאים, וכו' ואצלנו ברמת החייל אפשר למצוא אותו ב"קולקטיב" שבעתידים. למרות הקירבה לקח הרבה זמן לנסות בעיקר בגלל החשש שהקולקטיב, מסעדה לא יותר מדי מסעירה, יצליחו לקלקל איכשהו את ההמבורגר ולהוציא אותנו עם רושם מוטעה. אבל מזג האויר הסופני היום בכל מקרה הכריע לטובת הקולקטיב, ואם כבר קולקטיב אז יאללא. נהיה אמיצים. חוץ ממני טעם את ההמבורגר גם חבר צמחוני שעדין זוכר טעם של בשר. הוא בכלל הגיע סקפטי לחלוטין כי הוא מאד לא אוהב את הקלקטיב אבל כנראה שהסקרנות הקולינארית שלי בכל זאת הצליחה להדביק גם אותו.
ההמבורגר מוגש בלחמניה שהעפתי ממנה את הירקות שגם ככה לא נראו מעודדים ואת הבצל הסגול שגם ככה אני לא אוהב (לא מבין שילוב של בצל חי והמבורגר) ונשארתי עם הקציצה והלחמניה נטו.
ביס ראשון כמובן מלא חששות - אבל אני חייב להגיד שהופתעתי. גם הצמחוני הסקפטי היה די בהלם. אז אחרי היציאה מההלם הנה ההתרשמות המלאה. מבחינת טעם - סחטיין על הביונד. אפשר בהחלט להגיד שבעיניים עצומות זה באמת החיקוי שהכי מזכיר את הדבר האמיתי, ואפילו הצליחו לתת לזה קצת טעם מעושן שזה מאד מאד מרשים. גם במרקם הניסיון שלהם טוב מכל ניסיון אחר שפגשתי בעבר, אבל כאן מגיעה הפואנטה.
אם משווים את ההמבורגר הזה להמבורגר טוב, שעשוי מטחינה גסה של בשר מאד שומני - אין שום מקום להשוואה. אין בהמבורגר הזה שום תחליף לתחושה שנותנים המרקם והשומניות של המבורגר איכותי. אבל, ואני עדין לא מאמין שאני כותב את זה, אם אני משווה את ההמבורגר הזה למה שאני זוכר מהפעם האחרונה שאכלתי במקדונלד'ס - תאמינו או לא (כנראה שלא...) הייתי מעדיף את ההמבורגר של הביונד על הקציצה של מקדונלדס. כך שהייתי אומר שההמבורגר הזה בהחלט נותן פייט ממש טוב להמבורגרים תעשיתיים אחרים אבל לא להמבורגר איכותי. מי שאוהב להסתכל על חצי הכוס המלאה יגיד שגם זה הישג חסר תקדים. מי שמסתכל על חצי הכוס הריקה ימשיך ללכת לויטרינה או ל-M25.
הדבר היחיד שהיה חסר לי יחסית לכתבות שקראתי על הביונד זה האפקט ה"מדמם", שלפי מה שהבנתי הם משיגים משימוש בסלק. בהמבורגר שהוגש בקולקטיב לא היה שום דבר שמזכיר את זה, וגם בכך הוא הזכיר לי בעיקר המבורגרים תעשיתיים. בהיעדר של זה - היה יכול להיות נחמד אם הקולקטיב גם היו שמים איזה רוטב על הלחמניה, זה יכל לשדרג קצת את החווייה. אבל זה כבר ביקורת לקולקטיב, ולא לביונד.
לסיכום... ריספקט ענק לביונד שהצליחו להוציא מוצר שבהחלט יכול לתת לצמחונים וטבעונים חוייה שמאד קרובה להמבורגר מהחי. אבל עם כל הריספקט, לצמחונים או לטבעונים שלא טעמו אף פעם המבורגר מהחי אני חייב להגיד: אל תשלו את עצמכם, זה עדין לא מהווה שום תחרות לפיסגה של ההמבורגרים.