ביום העצמאות ירדנו לאילת. מזג האויר אידאלי בתקופה הזו. 30 מעלות בשיא מה שאומר חם אבל לא השריפה של הקיץ. מים קצת קרירים בבוקר אבל משעות הצהרים אפשר לטבול גם בים וגם בבריכה. התאכסנו במלון המלך שלמה. יש לו מיקום לא רע בכלל: קרוב לטיילת אבל בליין השני של המלונות, והחלק האחורי שלו משקיף של המרינה היפה. המלון עבר שיפוץ שבהחלט ניער הרבה אבק גם מהלובי וגם מחלק מהחדרים. החדר שלנו היה מהמשופצים וזה כל כך נותן feel אחר שהחדר מרגיש מודרני ולא אותו שטיח משנות השבעים. ארוחת הבוקר נחמדה מאד. לחמים טובים, אנטי פסטי, פשטידות, דברים כמו פסטות שפחות מסתד לי עם בוקר אבל מסתבר שיש לזה ביקור, פיצות/פוקאצ'ות מהטאבון, עוגות. הייתי מוסיף קצת מאפים טריים (קרואסונים וכו') אבל מעבר לזה באמת שאין תלונות. היתה שהות מוצלחת מאד. ארוחת ערב אנחנו כמובן לא במלון... מה שאומר - שיש מה לדווח.
ברויטמן
מאת Gרר
, Sunday, April 26, 2026, 22:04 (לפני 14 ימים) @ Gרר
נערך על ידי Gרר, Tuesday, April 28, 2026, 08:24
פתחנו את אילת עם ברויטמן, מקום מומלץ של כריכים ומאפים שנמצא מחוץ לאיזור התיירות. אפשר לקחת לדרך אבל יש גם איזור ישיבה בחוץ.
כריך ברי ואגסים נחמד מאד.
מאפים מצויינים בעיקר מאפה מלוח של עגבניות ברינזה ופסטו.
יופי של מקום. למי שמגיע למלון זה כנראה רלוונטי בעיקר ליום שמגיעים לאילת, בשביל למלא את הבטן עד הערב. למי שבדירות נופש זה בכלל יכול להיות להיט.

לילי (אילת)
מאת Gרר
, Tuesday, April 28, 2026, 08:31 (לפני 12 ימים) @ Gרר
נערך על ידי Gרר, Tuesday, April 28, 2026, 08:47
יש שלוש מסעדות שיש עליהן דיבור של מאסט באילת של 2026. ארוחת שבט אצל נוף שלי. השניה לילי של אוהד לוי. השלישית תאי סטורי. נוף לבאסתנו במילואים עד סוף החודש. על השתים האחרות הוספנו את פאגו הקבועה שלנו וככה סגרנו שלושה לילות.
בערב הראשון נסענו ללילי שנמצאת מדרום לעיר, באיזור של ישרוטל ים סוף, ליד הרברט סמואל ריף. המסעדה לא במלון עצמו אלא על החוף שמאחריו ומתפקדת כמסעדת חוף משודרגת. גם העיצוב שלה מרגיש יותר מסעדת חוף מאשר פיין דיינינג והאמת שבאילת שאכזרית למסעדות שף זה אולי דווקא יתרון.
הדיווחים שקראנו על המקום תיארו אותו כחלבי/דגים/כשר אבל מסתבר שכיום מגישים בה גם בשרים. פתחנו בלחם אש שהצילו מהטאבון שניה לפני שהוא נשרף, ולמרות שבתמונה זה נראה סופני לגמרי הוא היה סבבה לא רק בגלל שהגענו רעבים. הוגש עם טחינה שהחליפה את הלאבנה המעושנת מהתפריט החלבי ז"ל ווסלסת עגבניות. מוצלח מאד (32) סשימי המאצ'י (72). הוגש עם אבוקדו שהייתי מוותר עליו כי הוא לא היה בשיאו, עלים ירוקים (נענע פעם ראשונה להערב) בצל סגול ובעיקר - חמיצות ממכרת. בשביל לשכנע אותי לאכול ירוקים צריך סיבה מאד טובה והרוטב החמצמץ היה סיבה מצויינת. פתיחה מוצלחת מאד. מסקציית הירקות - זוקיני קטנים ממולאים באורז (62). נשמע פשוט אבל גם פה ביצוע מצויין עם רוטב ממשפחת החרדל/דבש שנתן מתקתקות, ונענע פעם שניה. כל המנות פתיחה נתנו הרגשה של "ירדתי לשוק לקחתי קצת ירקות קצת עלים זרקתי לצלחת וזה מה יצא". וכשזה גם מרגיש ככה לא מתאמץ וגם נורא טעים - זה הכי כיף.
עיקרית ראשונה שחלקנו - טליאטלה עגבניות (82). לא רוטב עגבניות אלא עגבניות של ממש. בנואמה התבאסתי שהיה חסר איזה פירורי לחם או משהו אחר לשבירת המרקם וכאן אכן הוסיפו את זה, וזה כל כך משדרג את החווייה. גם כאן הלוק הוא מאד של "זרקתי לצלחת מה שבא ביד" וזה ממשיך לעשות את העבודה.
עיקרית נוספת - כיסונים ממולאים דג. וואו. שמחתי שהטעם של המילוי היה מאד מורגש ולא עדין מדי. הרוטב מצויין. הייתי שמח אם היתה אופציה להגדיל ל-6 כיסונים (המלצרית אמרה אפשר 8 אבל גם זה לא מתחלק ב-3...) כי כשמספר היחידות לא מתחלק בול בין מספר הסועדים והמנה כל כך מוצלחת קצת מבאס שצריך לריב על/לחלק את הכיסון האחרון.
לסיכום. ארוחה מצויינת. הורגשה יד טובה בכל המנות. אם יש מקום בבטן עדיף עוד מנה מלוחה על חשבון קינוח. אני מקווה שהם יצליחו לשבור את תקרת הזכוכית שיש באילת למסעדות שהן קצת מעבר (עיין ערך ג'וזפין שנסגרה ולוייתן שהתברגרה) ויכול להיות שהם פיצחו את השיטה עם שילוב של כשרות פלוס מסעדה שפתוחה במשך היום כמסעדת חוף משודרגת. אנחנו בוודאות נחזור לביקור נוסף.

הוספת הבשר לתפריט מחייבת פשרה בגיזרת הקינוחים (המסעדה כשרה כזכור) ולכן די חששנו להזמין קינוח אבל התחשק אז הימרנו על המוס שוקולד (42). היה בסדר אבל אי אפשר להשוות את זה לקטיפטיות של מוס שוקולד חלבי.
תאי סטורי
מאת Gרר
, Tuesday, April 28, 2026, 08:55 (לפני 12 ימים) @ Gרר
נערך על ידי Gרר, Tuesday, April 28, 2026, 09:08
בערב השני - תאיסטורי. מסעדת אחות לפסטורי ואני מקווה שאני לא היחיד שאף פעם לא קלט שפסטורי זה פסטה + סטורי. תמיד חשבתי שסתם לקחו את המילה פסטה והוסיפו איזה סיומת נחמדה. לא ידעתי שזה משחק מילים... בכל מקרה זה נמצא ממש ליד. מסעדה די גדולה. יש בר אבל אנחנו ישבנו בשולחן. כמות האנשים שלא הצליחו להכנס בלי הזמנה מוכיחה שהמקום להיט. פתחנו עם אגרול אטריות שעועית שהוגש עם שני רטבים והיה מוצלח (52). יחד איתו הגיע סלט פאפאיה גדול (48). רוטב בחריפות מתונה עשה עבודה מצויינת. גירסה מוצלחת מאד. 4 יחידות (מוטיב חוזר...) של ריבועי קריספים ועליהם טרטר טונה. הצילחות קצת משעשע, נראה לי היה יותר פשוט להגיש את זה על מגש קטן מאשר על צלחת ענקית ולצייר על כל השטח המת כדי שייראה מחובר. הירוק למעלה זה קרם אבוקדו. מקווה שאני לא טועה אבל הרגיש לי שזה כבר יותר אינטרפרטציה מאשר אסייתי אותנטי (אבל לא הייתי בכל אסיה בשביל לדעת באמת) בכל מקרה היה טעים, אז למי אכפת עיקרית ראשונה פאד תאי עוף (76). לטעמי המנה הלא מוצלחת בארוחה. לא איזה משהו ספציפי שאפשר להאשים, אלא פשוט מנה שלא התחברה למשהו שהוא מעבר לסכום החלקים ולכן היתה קצת סתמית בעיניי. בשוק בפוקט קיבלתי גירסה הרבה יותר מוצלחת באיזה 50 באט. צילמתי לפני שעירבבנו... עיקרית נוספת קארי אדום (76) עפ נתחי עוף וירקות. דוקא כאן הרוטב שהיה מצויין עשה את החיבור. היתה לו חריפות נוכחת מאד אבל בשבילי בדיוק בקו שזה לא יותר מדי חריף בשביל להציק אלא דוקא להיפך סוג של חריפות ממכרת עם טעם מאד עשיר של הרוטב שעשה כיף לאכול את זה (כהרגלי בלי אורז). השירות היה סבבה. המלצרית היתה שם לכל מה שצריך ורק חבל שמדיניות המסעדה זה ש"המטבח מוציא מה שמוכן" (המשפט השנוא עלי ביותר במסעדות) מה שגרם לנו להזמין את הראשונות וכל אחת מהעיקריות בנפרד כדי שהארוחה תהיה בסדר הגיוני ונוכל לחלוק הכל כמו שצריך. גם ככה הכל הגיע לשולחן זמן די קצר אחרי שהוזמן ואני ממש לא מבין את הקטע הזה שמטבח לא מסוגל להתאים את הוצאת המנות לרצף הגיוני, אבל כל עוד המלצרית זרמה איתנו עם הזמנה בחלקים הבעיה נפתרה. לסיכום: סך הכל מקום סבבה. עושה את העבודה. מנות מאד נדיבות. טעמים יותר כיפים מהגירף ששם יש ישראליזציה של הטעמים. אם ימשיכו ככה הם הולכים להחזיק הרבה שנים כמו הפסטורי שלהם ורק תעשו הזמנה מראש, כי המקום מפוצץ.

סך הכל שלוש מנות פתיחה מוצלחות. 

פאגו
מאת Gרר
, Tuesday, April 28, 2026, 20:09 (לפני 12 ימים) @ Gרר
נערך על ידי Gרר, Tuesday, April 28, 2026, 20:15
אחרי שבפעם הקודמת חטפתי על הראש מהפורום שאני חייב לרענו את מבחר המסעדות שלנו באילת, עשיתי את המקסימום לבקר בשלוש מסעדות חדשות אבל צבא הגנה לישראל שקרא לדור מארוחת השבט למילואים היה חזק ממני ולכן בערב האחרון בכל זאת חזרנו לפאגו.
פתחנו בפוקאצה (28) שהגיעה עם שלושה מטבלים שמהם זכרתי בעיקר את הסחוג המצויין שלהם. הפוקאצה עצמה בסדר, אכלתי טובות ממנה.

קלמארי מטוגן (58) שהדבר השלילי היחיד שאני יכול להגיד עליו זה שהוא יצא מטושטש בצילום. מנה מצויינת ממש. כל הפרמטרים של הציפוי מושלמים שם. מנת חובה!

לעיקריות יצא במקרה שלכולם התחשק פסטה אז להלן הדירוג.
במקום השלישי המנה של האישה לינגוויני שרימפס (98) עם עגבניות צלויות ועל פי התפריט ביסק סרטנים עשיר. על המנה נכתב חריף בזכות פפרונצ'ינו חריפים. יכול להיות שכשהמנה מגיעה בחריפות המקורית שלה הטעמים מסתדרים או שהחריף מאפיל על היתר. בחריפות המתונה שביקשנו אותה לא הרגיש לי משהו מעבר לחריפות של הרוטב, בטח לא איזה ביסק עם טעם מעלף כמו שהצטייר מהתיאור. נחמד מינוס, לא מעבר.

על המקום השני יש ויכוח. אני אהבתי יותר את המנה של הקטנה. לינגוויני דג ים (96) עם חמאת לימון, שום, צלפים ועוד כמה ששכחתי. כל הקומבינציה מאד החמיאה לדג ולקחה את המנה לכיוון ים תיכוני מאד כיפי.

הקטנה דוקא אהבה יותר את המנה שלי, מה שמוכיח שהדשא של השכן תמיד יותר טעים. ניוקי פירות ים ים מולי שרימפס קלמארי (122) והיא באמת היתה טובה מאד, רקשהרוטב היה לי מעט מלוח מדי ולכן ירדו ממנה כמה נקודות. לצערי היא לא צולמה.
לקינוח נמסיס שוקולד עם קרם קרמל ומסקרפונה (54) שאני לא ממש אכלתי ממנו אבל הבנות היו מרוצות.

שירת אותנו מלצר חביב מאד. אהבתי שהוא בדק איתנו מתי לפייר (כלשונו) את העיקריות.
לסיכום.
פאגו ממשיכה לשמור על רמה מאד יציבה, וגם הפעם יצאנו מהארוחה מרוצים. יש לי תמיד איזו תחושה שאני היחיד מהפורום שכותב עליה ולא כל כך ברורה לי ההתעלמות ממנה. לא מדובר על מסעדת שף שמוציאה אוכל סופר יצירתי אבל מי שאוהב את גוצ'ה במרכז אין סיבה שלא יהנה ממנה ועם המבחר העדין מצומצם יחסית של אילת מדובר במניה בטוחה.
המבורגר בלויתן
מאת Gרר
, Tuesday, April 28, 2026, 20:23 (לפני 12 ימים) @ Gרר
נערך על ידי Gרר, Tuesday, April 28, 2026, 20:28
ממש לפני החזרה הביתה עצרנו בלוויתן. לקחנו: צ'יזבורגר נטול חסה לקטנה. פרנצ'י עם בצל מקורמל וגאודה נטול חסה לי. אנטריקוט וחסה לאישה. שלושת ההמבורגרים הוזמנו מדיום. שלושתם הגיעו הרבה מעבר, על סף היבש.
במסעדה של שעת השיא של שבת + שגם ככה חיכינו לא מעט + שגם ככה היינו עם הפנים לצאת לדרך לפני הפקקים, לא אתגרנו את הצוות בלהכין חדש וסבלנו בשקט. גם במבחן הקציצה נטו - הטעם של הקציצה ממש לא בטופ.
אם צריך למצוא נקודה חיובית אז הטבעות בצל שלהם היו בסדר גמור.

אני יודע שהרבה אנשים מגיעים למקום בשביל השרימפבורגר. סבבה. טעמתי אותו בעבר. נחמד. כיפי. אבל הפעם התחשק המבורגר, ובמקום שהוא מסעדת המבורגרים לכל דבר - ציפיתי לרמה הרבה יותר גבוהה.
השארתי מייל של משוב ולמחרת חזר אליי מישהו מהמסעדה. אמר שזה באמת לא בסדר וכמובן שאם היינו מבקשים להחליף היו מחליפים לנו. אמר שהוא מקווה לחוויה מתקנת בביקור הבא. רשמתי פלוס על הטלפון - הרבה פעמים יש תחושה שאתה ממלא משוב עם ציונים בין 1 ל-5 על הטעם ועל השירות וחושב יופי ממש נותן משהו... אז לפחות הפעם התקשרו. יפה.
לסיכום: אני יודע שהמקום יקר לליבם של כמה אנשים מהפורום וגם אני מוקיר לו חסדי עבר. אבל כשאני מתייחס למקום בפרמטרים של מסעדת המבורגרים נטו בלי להכניס למשוואה אלמנטים נוסטלגיה עצובים - הביקור היה מאכזב ואני אצטרך לקרוא המון דיווחים חיוביים לפני שאתן לו צ'אנס נוסף, גם לא בשביל השרימפבורגר - נחמד ככל שיהיה.