מתכון קדרה של עוף ואורז (כללי)

מאת dani223, Tuesday, March 30, 2021, 11:30 (לפני 15 ימים)

מרכיבים:


8 כרעי עוף


2 בצלים גדולים, קצוץ ד'

3 כפיות בהרט

2 כוסות אורז בסמטי

6 תפוחי אדמה קטנים, פרוסים גס

שמן זית

אורז בסמטי קלאסי

4.5 כוסות מים רותחים

קורט מלח




אופן ההכנה


מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ושוטפים היטב את האורז במים ומסננים.

מחממים מראש מחבת של סולתם עם שמן זית על להבה קטנה עד בינונית בסיר סוטז' שמתאים לחימום בתנור.

מטגנים את העוף שלנו על הצד שיש בו עור למשך 12 דקות ושוב הופכים ומטגנים 4 דקות נוספות,מניחים בצלחת ושמים בצד.

מחממים את הנוזלים שבסיר ואז יש לטגן את הבצל כ-11 דקות תוך כדי ערבוב עד לקבלת הזהבה.

באמצעות כך מזיזים את הבצל לצד הסיר ומוסיפים עוד שמן ואז מוספים את הבהרט.

מערבבים את כל המרכיבים עם האורז וממשיכים לטגן ולערבב עוד 2 דקות.

שמים על האורז את נתלחי העוף באמצעות שכבה אחידה ויוצקים את הנוזלים שנותרו בצלחת.

ניתן להגיש על אבן שמוט קטנה להעשרת חווית האכילה.

מסדרים מסביב את הפרוסות של תפו"א ויוצקים מים רותחים בטיבות מלח.

מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה ולאחר מכן מורידים מהאש ואופים בתנור 45 דקות עד לקבלת הזהבה.

powered by my little forum